CORONA nieuws

UPDATE 29 SEPTEMBER 2020

Afspraak maken of een praktijkbezoek? Graag vragen wij rekening te houden met de volgende gedragsregels;

 • In verband met uw en onze gezondheid willen wij u vragen een mondmasker te dragen bij binnenkomst van de praktijk.
 • Wij vragen u indien mogelijk alleen te komen. Indien dat niet mogelijk is, vragen wij u om uw begeleider buiten te laten wachten.
 • Wilt u bij binnenkomst van de praktijk uw handen desinfecteren?
 • Komt u niet te vroeg? Indien u meer dan 5 à 10 minuten voor aanvang van uw afspraak aanwezig bent, vragen wij vriendelijk buiten te wachten rekening houdend met de 1,5 meter regel.
 • Indien mogelijk vragen wij uw flexibiliteit om een klacht telefonisch, middels beeldbellen of per e-mail af te handelen. U kunt dan denken aan psychische klachten of bijvoorbeeld huidproblematiek. Wij wijzen u op de mogelijkheid gebruik te maken van Mijngezondheid.net.
 • Heeft u meerdere klachten? Bespreek dit met de assistente en vraag om de mogelijkheid om een dubbele afspraak te maken zodat het spreekuur zo min mogelijk uitloopt en we de 1,5 meter regel kunnen blijven borgen.

Beste mensen,

In verband met de pandemie CORONA virus hieronder een aantal veranderingen voor onze praktijk om het aantal (potentiële) overdrachtsmomenten van het virus in de praktijk te beperken:

 • Vanaf 16 maart is er voorlopig GEEN INLOOPSPREEKUUR meer. U dient voor het maken van een afspraak ALTIJD eerst te bellen. Kom vooral NIET zonder afspraak naar de praktijk.
 • Voor vragen over het Corona virus verwijzen wij u naar de volgende websites: www.thuisarts.nl en www.RIVM.nl en het landelijke publieksnummer 0800-1351.
 • Door de enorme toename aan telefoontjes naar onze praktijk is de wachttijd erg toegenomen. Voordat u belt, kijk eerst op onze website onder hoofdstuk NIEUWS.

Heeft u andere vragen, stuur dan een e-mail aan: praktijk@huisartslovenich.nl

Vanaf 12 maart j.l. hebben wij een speciaal spreekuur voor verdenking Corona klachten. De spreekuren vinden per definitie in de middag plaats en er worden zeer strikte hygiene maatregelen in acht genomen. De spreekuren zijn er om de mate en ernst van ziekte te bepalen. Vervolgens kan dan het beleid vastgesteld worden; bijvoorbeeld ziekenhuisopname, thuis-isolatie of andere maatregelen (bij griep of niet-corona geralteerde hoestklachten)

Wij beseffen dat dit vervelende maatregelen zijn, maar we zullen zeer serieus om moeten gaan met deze dreiging.

Kom aub NIET meer zomaar de praktijk binnen wandelen zonder afspraak! 
Indien u in verband met een gemaakte afspraak onze praktijk bezoekt, verzoeken wij u een mondkapje te dragen. Kom alleen en niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van uw afspraak. Indien u niet alleen kunt komen, verzoeken wij u vriendelijk om de begeleider buiten de praktijk te laten wachten.

Praktijk Lovenich


Over het Coronavirus (in Nederland):

Lees dit eerst voordat u de praktijk belt!!

Als je in Nederland verkouden bent of longklachten hebben, hoef je je meestal geen zorgen te maken dat je het nieuwe coronavirus hebt. De kans is veel groter dat je gewoon griep hebt of een ander verkoudheidsvirus. (kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl).

Heb je twijfels, ga dan niet naar je huisarts, de huisartsenpost of de Eerste Hulp toe vanwege mogelijk besmettingsgevaar. Kijk voor meer informatie op: www.rivm.nl of www.ggdhvb.nl Hier vindt u de meest recente informatie en antwoord op heel veel vragen.

Neem pas telefonisch contact op met je huisarts, de huisartsenpost of de lokale GGD als je écht alle onderstaande vragen met JA kunt beantwoorden:

 • Ik heb koorts (ten minste 38 graden Celsius) én ik heb tenminste één van de volgende verschijnselen:
  hoesten en/of kortademigheid
  EN
 • mijn klachten zijn ontstaan binnen 14 dagen na terugkomst uit een land/regio waar het coronavirus wijdverspreid is. Denk hierbij aan China, Iran, Singapore, Zuid-Korea en Noord-Italië.
  OF
 • Mijn klachten zijn ontstaan binnen 14 dagen na contact met een patiënt met een bevestigde corona virusinfectie.

De huisarts overlegt indien nodig met de GGD of verder onderzoek nodig is.
NB Het landelijk informatie-nummer voor informatie over Corona: 0800-1351, ministerie van Volksgezondheid.

Houd er rekening mee dat de wachttijden aan de telefoon bij de huisarts en huisartsenpost momenteel langer zijn dan u gewend bent.


Wat kun je zelf doen om besmetting te voorkomen?
De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
 • Was je handen regelmatigHoest en nies in de binnenkant van je elleboogGebruik papieren zakdoekjes
 • Zorg dat je gezond blijft en een goede weerstand hebt.
 • Zorg voor voldoende rust, weinig stress en zorg dat je goed slaapt.
 • STOP MET ROKEN!
 • Gebruik geen of spaarzaam alcohol.
 • Beweeg voldoende, een half uur wandelen per dag is het minste wat u kunt doen.
 • Heb je koorts: kruip in bed als je je erg ziek voelt en ziek het vooral uit.
 • En nog een zeer dringend advies van uw zwoegende huisarts: KOOP EEN THERMOMETER!!

Vakantie en praktijksluiting:

Voor (spoed-) waarneming luistert u het antwoordapparaat af. De waarneming wordt gedaan door huisartsen uit de huisartsengroep.


NIEUW Telefoonnummer Centrale Huisartsen Post: 085-5360300

190318-Poster-085-vs1-gele-bal.jpg

De huisartsenpost is er voor SPOED

De Huisartsenpost wordt, tot grote ergernis van velen, nog te vaak gezien als laagdrempelige huisartsenzorg in de avond, nacht en weekenduren. Hierdoor neemt de druk op huisartsen en triagisten toe en neemt de toegankelijkheid voor echte spoed af.

Om de bewustwording bij de patiënten verder te vergroten, wordt de promotiecampagne Houd de spoedzorg bereikbaar!  ingezet.

Bijgevoegd treft u de poster aan waarin wij een appèl doen op de bezoekers van de dagpraktijken om, voordat men contact op neemt met de spoedpost, eerst na te denken of de zorgvraag kan wachten totdat de eigen huisarts er weer is.

Wanneer ga ik naar de dokter:

Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten en geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie.

Op deze website kunt u zoeken naar informatie waar en wanneer het u uitkomt. De website geeft een advies wat u zelf kunt doen aan uw klachten én wanneer u de huisarts moet bellen. Uiteraard moet u bij twijfel uw huisarts bellen voor een bezoek.

Ook huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult. 

Thuisarts.nl werkt samen met de Moet ik naar de dokter? Dit is een app waarmee u snel en goed kunt beslissen of u wel of niet naar de huisarts moet. De app is te downloaden via de App-store (iPhone) of Google Playstore (Android).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *