Eerlijke verdeling griepprik

Dit jaar willen zoals verwacht meer mensen de griepprik halen dan in vorige jaren. Daarom zijn er meer griepvaccins ingekocht. Het is op dit moment niet duidelijk of er toch een tekort aan griepprikken ontstaat. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu monitort dit nauwkeurig. De beschikbare vaccins worden zo eerlijk mogelijk verdeeld over de huisartsen ten behoeve van de risicogroepen.  Het is mogelijk dat sommige mensen bij de huisarts komen om een griepprik te halen, maar dat deze op dat moment op is.

Het RIVM heeft een maximum ingesteld voor het aantal griepprikken dat huisartsen kunnen nabestellen. Daarmee zorgen ze voor een eerlijke verdeling van de griepvaccins. Zo hopen ze dat iedereen die een griepprik wil, die ook kan krijgen. Dus ook bij de huisartsen die later vaccineren.

Griepprikken die nu nabesteld worden, worden in november of december geleverd. En als er griepprikken overblijven, worden die in december verdeeld over de praktijken.  Het is mogelijk dat sommige mensen daardoor langer op hun griepprik moeten wachten dan normaal.

De griepprik is voor mensen van 60 jaar en ouder en volwassenen en kinderen met bepaalde medische aandoeningen. Zij ontvangen van de huisarts een uitnodiging voor de griepprik. De griepprik beschermt tegen de ernstige gevolgen van griep en verkleint de kans op griep. Het griepseizoen is nog niet begonnen. Op het zuidelijk halfrond is het griepseizoen mild verlopen. Dat kan te maken hebben met de maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19). Afstand houden, handen wassen en drukte vermijden helpen tegen de verspreiding van COVID-19, maar ook tegen de verspreiding van griep.

Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM (https://www.rivm.nl/griep-griepprik/griepprik/eerlijke-verdeling-griepprik)

Er zijn momenteel geen vaccins beschikbaar binnen Huisartsenpraktijk Lövenich. Wij verwachten een nalevering in december. Wanneer er extra vaccins beschikbaar zijn, zullen wij dit publiceren en kunt u contact opnemen met de assistente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *