Ga naar de inhoud

Beeldbelafspraak

Soms kan het prettig zijn om in uw thuisomgeving bepaalde metingen te verrichten, zodat u hiervoor niet steeds naar de praktijk hoeft te komen. Onze huisartsenpraktijk biedt in verschillende gevallen de mogelijkheid om metingen thuis uit te voeren. Dit wordt ook wel telemonitoring genoemd. U kunt hierbij denken aan 24-uurs-bloeddrukmeting, glucosemeter of een saturatiemeter. U krijgt in zo’n geval van onze praktijk de apparatuur mee naar huis en de instructies om op verantwoorde wijze zelf de meting uit te (laten) voeren. Neem hiervoor contact op met de assistente.

Verder kunt u bij hierbij ook denken aan:

– Foto’s insturen bij huiduitslag.
– Vervolgen van de wondgenezing.
– Gewicht bijhouden.

U kunt met uw smartphone, tablet of computer beeldbellen met de praktijk. U kunt de huisarts of praktijkondersteuner niet alleen horen, maar ook zien. Dit is bijvoorbeeld handig bij huidafwijkingen, maar het is ook persoonlijker. U hoeft vooraf niets te downloaden of te installeren. Uw dient te beschikken over een computer met camera en geluid of een smartphone/tablet. Zorg dat u een goede en stabiele internetverbinding heeft.

Uiteraard kan niet elke klacht met beeldbellen worden opgelost. Als het beter is om een gewone afspraak te maken dan zullen wij dat aangeven.

Wat moet u doen om te kunnen beeldbellen?

1. U maakt een afspraak voor een beeldbelgesprek.
2. De huisarts of praktijkondersteuner stuurt u een SMS of email met daarin een verzoek tot videobellen.
3. U klikt op de link in deze SMS of email.
4. U vult uw naam in en geeft toegang tot inschakelen van de microfoon/camera.
5. Daarna start het beeldbelgesprek met uw zorgverlener.

 Klik hier om terug te gaan naar de homepage.